štvrtok 31. marca 2016

Prívarok z mungo fazule

5 porcií á 400 g

Tento prívarok je takmer bez tuku, bohatý na bielkoviny, lebo veď mungo fazuľa a spokojne ho môžeš jesť aj v diete. Ja si ho dávam s opečeným robi mäsom, ale je dobrý aj samotný.

Budeš potrebovať:
250 g mungo fazule namočenej a opláchnutej
280 g zemiakov (ca. 3 kusy)
50 g hladkej špaldovej múky
150 ml nesladeného mandľového mlieka Alpro
10 g mletej červenej papriky
3 bobkové listy
4 PL octu
soľ
mleté čierne korenie

Takto to pripravíš:

Fazuľu daj do hrnca a zalej dostatočným množstvom vody, pridaj bobkové listy, červenú papriku a var 25 minút. Potom pridaj zemiaky nakrájané na menšie kúsky, soľ, čierne korenie a var ďalších 15 minút. Múku rozmixuj s mandľovým mliekom a prilej k fazuli a zemiakom. Krátko povar a nakoniec pridaj ocot, resp. soľ podľa chuti.

Dobrú chuť!

Jedna 400 g porcia tohto prívarku obsahuje:

254 kalórií
14,58 g  bielkovín
40,32 g sacharidov
1,28 g  tuku
8,3 g vlákniny


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára