streda 30. marca 2016

Vegánsky zemiakový šalát

Tento šalát je na nerozoznanie od klasickej verzie a je takmer bez tuku!
Spokojne ho môžeš jesť aj v diete :-)

Budeš potrebovať:

2 kilo zemiakov
320 g mrkvy
1 konzervu hrášku
230 g zaváraných uhoriek
200 g cibule
hodvábne tofu (nájdeš v bio obchodoch pod značkou Taifun)
ca. 5-6 PL octu
1-2 PL jablčného octu
1-2 PL citrónovej štavy
ca. 2 deci vody
10 g plnotučnej horčice
                                                                                    soľ podľa chuti
                                                                                    čierne korenie podľa chuti

A takto to celé vyrobíš:

Zemiaky a mrkvu uvar do mäkka a nakrájaj na drobno. Cibuľu nastrúhaj na hrubom strúhadle a povar ju v vo vode asi 2 minútky, pridaj k nej ocot, soľ a čierne korenie a nechaj vychladnúť. Uhorky nakrájaj na drobno.

Vyrob si "majonézu": hodvábne tofu rozmixuj tyčovým mixérom spolu so soľou, horčicou,  jablčným octom a citrónovou šťavou. Ochutnaj a ak treba, pridaj viac ochucovadiel - všetko je to vec osobnej chuti.

Vo veľkej mise zmiešaj zemiaky, hrášok, mrkvu, cibuľu aj s vodou a "majonézu". Keď treba, dosoľ, prípadne pridaj šťavu z uhoriek a máš hotovo!

Dobrú chuť!

Jedna (340 g) porcia obsahuje:

252 kalórií
9,7 g bielkovín
48,5 g sacharidov
1,9 g tuku


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára